Me on Svolvaergeita

Bildspel: Klättring
(Slideshows: Climbing)

(Öppnar i separata och maximerade fönster, kräver JavaScript)

Inomhusklättring
Kebkursen 1976
Sverige
 • Keb-kursen 1976, 12-23 juli 1976 (66 bilder nostalgi)
  En pdf på 48 MB. Bäst är att spara filen till disk och öppna i Adobe Reader så bläddrar den i fullskärm med mjuka bildövergångar. Halvbra är webbläsare i fullskärmsläge och ensidesvisning.
 • Keb-träff i Häggsta hösten 1976, (8 bilder nostalgi)
  En pdf på 5 MB. Bäst är att spara filen till disk och öppna i Adobe Reader så bläddrar den i fullskärm med mjuka bildövergångar. Halvbra är webbläsare i fullskärmsläge och ensidesvisning.
 • Klätterträffen i Kullaberg 28-31 maj 1977, (34 bilder nostalgi)
  En pdf på 19 MB. Bäst är att spara filen till disk och öppna i Adobe Reader så bläddrar den i fullskärm med mjuka bildövergångar. Halvbra är webbläsare i fullskärmsläge och ensidesvisning.
 • Tunabergsträffen 2009, 26-27 september 2009 (27 bilder)
Norge
England, Wales
 • England och Wales, 2-16 juni 1977, (43 bilder)
  En hel hoper av oss besökte berömda klippor vid Stanage Edge, Llanberis, Tremadog och Anglesey – klassisk mark för de gamla pionjärerna.

  En pdf på 30 MB. Bäst är att spara filen till disk och öppna i Adobe Reader så bläddrar den i fullskärm med mjuka bildövergångar. Halvbra är webbläsare i fullskärmsläge och ensidesvisning. För mobiltelefon så funkar en webbläsare hjälpligt.

Italien
 • Dolomiterna: Pala och Civetta 5-27 juli 1977, (41 bilder)
  Efter klätterträffen i Kullaberg i maj 1977, och resan till England strax därefter i juni 1977, begav sig många till Dolomiterna för klättring i Pala-området, och jag själv åkte även till Civetta med Lasse L. Mycket folk från Stockholm och Uppsala i Dollan då.

  En pdf på 25 MB. Bäst är att spara filen till disk och öppna i Adobe Reader så bläddrar den i fullskärm med mjuka bildövergångar. Halvbra är webbläsare i fullskärmsläge och ensidesvisning. För mobiltelefon så funkar en webbläsare hjälpligt.

Paklenica, Kroatien

Teknisk info om bästa sättet att se bildspelen

Fullskärmsläge: Alla bildspel försöker öppna ett maximerat webbläsarfönster, utan onödiga verktygslister, ikoner, statusfält etc, för att inte slösa bort pixlar, utan istället få största bildyta. Beteendet dock variera i olika webbläsare. Se till att du inte satt några begränsningar för JavaScript. I MS Windows, med Internet Explorer eller FireFox, när bildspelet visas, tryck på F11 för att få fullskärmsvisning. Med Safari på en Mac, tryck ctrl-cmd-F.

Färgrymder/profiler: Alla bilder här har färgrymden sRGB, och en profil med den färgrymden är också inbäddad i filerna. I Mac OS X sker normalt färgstyrning så att du kommer att se rimligt korrekta färger i html-bildspel; programmet känner av att det är sRGB-bilder och översätter sen färgerna till den färgrymd som bildskärmen har, och om den är rimligt kalibrerad så blir allting rätt (oavsett vilket "gamma" du har använt)! I Windows blir det för vissa webbläsare ingen färgstyrning alls, varför färgerna där kan bli mer eller mindre fel (såvida inte din bildskärm råkar överensstämma med sRGB).

Harald E Brandt

Telefon:
Hemsida: http://heb.bragit.com   
Fotosida: http://photo.bragit.com
Senast updaterad: 2021-01-21 at 17:41:09 +0100